Rådgivertjenesten

• Informasjon

På Vågen vgs har vi et ressursteam som består av helsesøster, veileder i Oppfølgingstjenesten, PPT psykolog, sosialrådgivere og yrkes- og utdanningsrådgivere og rektor.

Disse jobber sammen for å ivareta elevenes behov for tilrettelegging og oppfølging.

Rådgiverne

Rådgiverne på Vågen får du lettest kontakt med gjennom ITSL. Kontorene deres er plassert rundt i bygget i tilknytning til elevgruppene de har ansvar for. Se individuelle linker. Du får dokumentert fravær ved besøk hos rådgiver og han/hun har taushetsplikt.

Du tar kontakt med rådgiver enten gjennom it´s learning eller ved å henvende deg på døren. Du vil få tilbud om en timeavtale.

Sosialpedagogisk rådgiving

Hver enkelt elev har rett til nødvendig rådgiving om sosiale spørsmål. Formålet med den sosialpedagogiske rådgivingen er å medvirke til at den enkelte eleven finner seg til rette i opplæringen og i skolehverdagen.

Rådgiverne kan hjelpe elevene med personlige, sosiale og emosjonelle vansker som kan ha noe å si for opplæringen og for eleven sine sosiale forhold på skolen.

Ved behov kan du få hjelp til:

• å avklare problemer og omfanget av dem
    • kartlegge hva skolen kan bidra med og om det er behov for hjelpeinstanser utenfor skolen
    • finne de rette hjelpeinstansene og formidle kontakt

Rådgiverne på skolen skal ha tett kontakt og samarbeid med hjelpeinstanser utenfor skolen og hjemmet slik at det blir sammenheng i tiltakene.

Yrkes- og utdanningsrådgivning

You-rådgivere tilbyr karriereveiledning i klasser, grupper og gjennom individuelle samtaler. Gjennom skoleåret får elevene tilbud om ulike aktiviteter knyttet til å utvikle karriereferdigheter.

Den enkelte eleven har rett til rådgiving om utdanning, yrkestilbud og yrkesvalg. Utdannings- og yrkesrådgivingen har som formål å bevisstgjøre og støtte eleven i valg av utdanning og yrke og utvikle kompetansen til den enkelte til å planlegge utdanning og yrke i et langsiktig perspektiv

Karriereveiledning legger stor vekt på å hjelpe eleven til å se muligheter og avklare interesser. Samtidig er det viktig med realitetsorientering og undersøkelser knyttet til muligheter i framtidens arbeidsmarked.

Veiledningen er basert på et helhetlig menneskesyn, der disse elementene er viktige:

• Selvinnsikt, kjenne seg selv
    • Kjenne mulighetene
    • Utvikle valgkompetanse
    • Utvikle ferdigheter i å håndtere overganger

Dette er karriereferdigheter og disse kan utvikles både i arbeid i klasser, grupper eller gjennom individuelle samtaler.

De individuelle samtalene følger en struktur omtrent slik:

1. Eleven henvender seg ved å sende en melding på ITSL; Rådgiver kommer med tilbud om tidspunkt og avklarer samtidig hva eleven er opptatt av og hva rådgiver skal forberede seg på.
    2. Oppstartsamtale; der arbeider vi ved hjelp av ulike verktøy for å kartlegge interesser, verdier og ferdigheter eleven har.
    3. Eventuelt videre samtaler; Eleven må selv være aktiv i sin egen prosess og videre samtaler følger en etablert struktur ved hjelp av ulike verktøy som egner seg for dette.
  • Anette Vigrestad

PERSONALET Vigrestad Anette
    gir veiledning både innenfor sosialpedagogiske spørsmål for elevene som går i 1MPA, og resten av MK.
    Hun er også yrkes- og utdanningsrådgiver for elevene som går på MK.

08:20-11:20   08:00-11:20
    Etter avtale

Hun finner du på kontor B425.

tlf. 51 92 15 41

• Tommi Haukland

Tommi Haukland 12
    gir veiledning innenfor sosialpedagogiske spørsmål for Musikkelevene Vg. 1,2,3 og Dans og Dramaelevene i Vg.1 og 2.

10:00 - 12:30     08:00 - 15:50  09:50 - 13:30

Han finner du på kontor E 316

tlf. 51921538

mob. 92616764

• Lise Brit Fitjar

fitjar
    gir veiledning både innenfor sosialpedagogiske spørsmål for elever som går på DH og i 2KDA og 3SF.

07:30 - 10:30   07:30 – 09:00 07:30 - 10:30
    11:50 - 13:20      11:50 - 15:00

Hun finner du på rom E229 innenfor kafeområdet 2.et .i idrettsbygget.

tlf. 51 92 15 45
    mob. 905 24 432

HildeBlesvik
    er leder for ressursteamet.
    YOU rådgivning for KDA, DH og MDD
    Elevansvar: Sos ped for vg1 DH, 2kda, vg3 mediedesign, 3mdra og 3mdda
    Hun er yrkes- og utdanningsrådgiver for elevene som går på KDA og MDD.
    Hilde har i tillegg oppfølging av saker knyttet til stipend og lån fra Statens Lånekasse.

Hilde har to kontorer. Du finner henne enten på A212 i 2.et. til venstre for biblioteket eller i 4.et. på E416. Hun gir beskjed om hvor du skal møte etter avtale på itslearning.

tlf. 51921533 / 51921537
    Mobil. 911 33 255

• Inita Zogota

inita
    Gir veiledning innenfor sosialpedagogiske spørsmål.
    Kontordager fast: tirsdag og onsdag kl 8-14:30, mandag og torsdag: se egen ukeplan

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
       08:00 - 15:00  08:00 - 15:00   08:00 - 15:00

Hun finner du på kontor A214 i 2.et.til venstre for biblioteket.
    Mob: 46490560